Έχετε μια επιχείρηση λιανικής που τέθηκε σε καθεστώς αναστολής εν μέσω πανδημίας; Σκέφτεστε να δημιουργήσετε ένα eShop ή να βελτιώσετε το υφιστάμενο; Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή. Μόλις ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, η δράση e-λιανικό που έχει στόχο την επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση eShop. Επιδοτούνται αιτήσεις μέχρι 5.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση με διακριτκό ΑΦΜ.

Τα κριτήρια

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση επιδότησης, εάν η επιχείρησή σας:

  • Έχει κύρια δραστηριότητα το ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ (ΚΑΔ 47 και Αναλυτικοί αυτού με την εξαίρεση του τομέα της αλιείας και της εμπορίας καπνού και προϊόντων καπνού)
  • Είναι υφιστάμενη με ημερομηνία απόκτησης κύριου ΚΑΔ έως την 30/9/2019
  • Είναι νεοσύστατη με ημερομηνία απόκτησης κύριου ΚΑΔ από 1/10/2010 έως την 7/11/2020
  • Έχει αναστείλει τη λειτουργία της για τουλάχιστον μια ημέρα στο διάστημα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και έπειτα
  • Έχει ολοκληρώσει την περίοδο από 18/3/2020 έως και πριν την υποβολή της αίτησης, τη δημιουργία ή την αναβάθμιση eShop που λειτουργεί σε δύο γλώσσες, σε περιβάλλον κινητών συσκευών, συνοδεύεται από λογισμικά παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών, και είναι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία.

Όπως προκύπτει, ακόμα κι αν δεν έχετε δημιουργήσει ένα eShop, μπορείτε να το κάνετε και να διεκδικήσετε την επιδότηση. Απλά, χρειάζεται η υλοποίηση να γίνει γρήγορα, μέχρι την ημερομηνία λήξης προθεσμίας υποβολής αιτήσεων (πιθανότατα θα είναι τέλη Φεβρουαρίου).

Ομοίως, αν έχετε ήδη ένα eShop που όμως χρειάζεται βελτίωση, τώρα έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε με επιδότηση. Απλά, και πάλι, χρειάζεται ταχύτητα για να γίνει η υλοποίσηη εντός χρονικού πλαισίου.

Η διαδικασία υποβολής

Η Δράση αναμένεται να προκηρυχθεί επίσημα εντός του Ιανουαρίου. Η περίοδος υποβολής θα ανακοινωθεί στην Πρόσκληση και θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 30 ημέρες.

Για τη χρηματοδότηση, απαιτείται η υποβολή Αίτησης Χρηματοδότησης σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί με τη δημοσίευση της αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης, στην οποία θα επισυνάπτονται, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

  • Κατάσταση ενεργών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) της επιχείρησης μέσω της ιστοσελίδας gsis.gr
  • Παραστατικά προμήθειας εξοπλισμού και υπηρεσιών για την δημιουργία ή την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματος της επιχείρησης
  • Αποδεικτικά στοιχεία της δημιουργίας/αναβάθμισης του ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ. ηλεκτρονική διεύθυνση)
  • Φωτογραφίες του φυσικού καταστήματος με εμφανή τα στοιχεία ταυτοποίησης και χωροθέτησης αυτού.

Διαβάστε όλη την προδημοσίευσης της Δράσης, εδώ.