Η ανάγκη  να δημιουργήσετε ένα eShop μπορεί να έχει γίνει επιτακτική, λόγω και του covid-19. Σίγουρα ο χρόνος πιέζει και θέλετε άμεσα να αποκτήσετε κι εσείς ηλεκτρονική παρουσία. Και θα το κάνετε! Όμως, υπάρχει ένα στάδιο που δεν πρέπει να παρακάμψετε και αυτό είναι το πρώτο και βασικότερο: η καταγραφή των αναγκών σας. 

Υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι καλό να αποσαφηνίσετε, πριν πάρετε τηλέφωνο ή πριν ζητήσετε μια προσφορά από κάποια εταιρεία κατασκευής eShop. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής:

  • Πόσα προϊόντα θέλετε να ανεβάσετε στο eShop σας;
  • Θέλετε να δίνετε δυνατότητα πληρωμής με κάρτα;
  • Έχετε κείμενα για το eShop ή θα χρειαστείτε κειμενογραφία;

Εκ πρώτης όψης, μπορεί να σας φαίνονται σχετικά απλές οι ερωτήσεις. Όμως, είναι πολύ σημαντικό να τις απαντήσετε γραπτά και να κρατήσετε αυτές τις σημειώσεις μπροστά σας, όταν επικοινωνήσετε με την εταιρεία κατασκευής eShop.

Αν δε σας έρχονται πολλές ερωτήσεις, δοκιμάστε το εξής: δείτε τι απαντήσατε, και από την απάντησή σας, δημιουργήστε μια ακόμα ερώτηση. Για παράδειγμα, αν απαντήσατε ότι θέλετε να ανεβάσετε 100 προϊόντα στο eShop σας, προκύπτει και η εξής ερώτηση: έχετε φωτογραφίες τους; Αν όχι, πότε θα κάνετε τη φωτογράφιση κ.ο.κ.

Γιατί;

Ο λόγος που σας προτείνουμε να κάνετε αυτή τη διαδικασία, δεν είναι μόνο ένας! Η καταγραφή των αναγκών σας, θα βοηθήσει ως εξής:

  • Δε θα σπαταλήσετε χρόνο. Όσο πιο συγκεκριμένες είναι οι ανάγκες σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι να τις μεταφέρετε στην εταιρεία που θα αναλάβει τη δημιουργία του eShop σας. Θα εξοικονομήσετε χρόνο αλλά και κόπο.
  • Θα εντοπίσετε τυχόν παραλείψεις. Για παράδειγμα, ας δούμε τη δεύτερη ερώτηση. Έστω ότι δεν είχατε σκεφτεί ότι το eShop σας θα πρέπει να δίνει δυνατότητα πληρωμής με κάρτα. Πιθανότατα όμως, θέλετε κάτι τέτοιο, σωστά; Το πρώτο βήμα είναι να καταγράψετε αυτή την ανάγκη σας. Έτσι, η εταιρεία που θα αναλάβει το eShop σας, θα γνωρίζει εξαρχής και θα προχωρήσεις στην απαραίτητη υλοποίηση. Ωστόσο, υπάρχει κι άλλο βήμα που προκύπτει από αυτή την ανάγκη: να μιλήσετε με τον λογιστή σας έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε πράγματι να κάνετε κάτι τέτοιο!
  • Θα συγκρίνετε εύκολα τιμές και υπηρεσίες. Έχοντας το “πακέτο” των αναγκών σας έτοιμο, μπορείτε να το μοιραστείτε άμεσα με όποια εταιρεία κατασκευής eShop σας ενδιαφέρει και να πάρετε προσφορές τις οποίες μπορείτε εύκολα να συγκρίνετε. Θα αποφύγετε εξαρχής εταιρείες που δεν παρέχουν υπηρεσίες που είναι για εσάς απαραίτητες (όπως πχ. κειμενογραφία) ή πολύ ακριβές κλπ.

Ξεκινήστε τώρα

Στη Bliz, αναλαμβάνουμε να κάνουμε την ιδέα σας ψηφιακή πραγματικότητα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μοιραστείτε το όραμά σας και να συζητήσουμε την υλοποίηση του project σας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή τηλεφωνικά από τις 10 π.μπ. έως τις 2 μ.μ.